+373 (22) 444-555
F.A.Q.
RO RU EN
Blog
Categorii de articole:
5
Design de interior
5 idei pentru amenajarea balconului
06.09.2017
  189
Unele apartamente dispun de balcon, iar altele nu. Ele pot fi de diferite mărimi și dimensiuni, largi, înguste, spațioase, lungi etc. Fiecare le folosește pentru a depozita o tricicletă la copil, haine care nu-i trebuiesc, diferite unelte, sau stă, pur și simplu, gol. Dar putem să venim cu idei mai creative pentru amenajarea a acestui mic locușor, care devine spațiu nou al apartamentului, pentru a ne simți mai confortabil, dar și ca să fie folosit cu un scop mai nobil, dacit păstrarea lucrurilor netrebuincioase sau care încurcă în apartament.

Balcon ca loc de birou

Un birou pe balcon este o idee excelentă ca loc de muncă, dar ar fi bine de ținut cont de câteva aspecte importante. Dacă dorești să fie liniște, este necesar ca balconul să fie bine izolat, ca să nu te deranjeze fiecare zgomot. Să ai o sursă de încălzire, căci în sezonul rece să poți lucra fără să-ți înghețe degetele. Asigurăți o sursă electrică printr-un prelungitor, dacă e cazul, pentru a-ți asigura lumină și alimentare pentru laptop. Măsoare foarte bine spațiul pentru mobila care dorești s-o amenajezi, astfel ca să-ți fie comod să treci, să te așezi și să te scoli fără incomodități.


Amenajarea balconului

Amenajarea loc de luat masa pe balcon

Ca locul de luat masa pe balcon să fie mai confortabil este necesar să alegem un mobilier compact pentru aceasta. Ar fi bine de măsurat spațiul și de ținut cont pentru câte persoane este predispus acest loc. După aceasta alegem câteva accesorii precum o față de masă, pernuțe pentru scaune, un covor simpatic, ghivece sau vaze cu flori, corpuri de iluminat făcute singuri sau procurate – toate acestea vor aduce un aer de optimism și un plus de stil de ansamblu.

Transformare balcon pentru spațiu de relaxare

După o zi obositoare dorim să ne relaxăm un pic, într-un locușor liniștit, pentru a ne aduna cu gândurile sau în timpul zilei când luăm micul-dejun sau cina, când savurăm cafea și citim o carte bună sau când suntem cu prietenii la o vorbă sau petrecerea timpului cu persoana dragă necesită un colțișor special amenajat pentru asemenea momente.
Pentru crearea unei atmosfere de relaxare folosiți obiecte ce oferă intimitate, precum perdelele, luminări aromatizate, culori calde, flori sau echibane, o pictură creativă cu culori suculente, și o muzică liniștită de pian sau sunetele naturii.

Relaxare pe balcon

Amenajarea balconului pentru practicare yoga sau pentru meditație

Pentru amenajarea balconului pentru practicare yoga sau meditație necesită puține lucruri. Aici cel mai mult se pune accent pe spațiu suficient pentru practicarea pozițiilor, deci balconul poate fi practic gol de mobilier, însă îi poți oferi un aer oriental cu tablouri și obiecte decorative pe perete ca să intensifici atmosfera când practici yoga sau meditezi.

Folosirea balconului pentru depozitarea obiectelor decorative

Din dorința să ne păstrăm casă în ambianță, depozităm toate obiectele care încurc pe balcon, și deseori sunt amenajate aleatoriu, creând haos mai ales când sunt prea multe obiecte de dimensiuni mici sau medii. O soluție ar fi de folosit mobilier multifuncțional sau cutii de depozitare. Pentru aceasta există dulapuri metalice cu etajere care pot fi montate pe o latură a balconului, iar ca să ascunzi toate obiectele din vedere poți procura cutii și folosește-le ca sertare. Sau dacă ai o comodă veche ea te poate ajuta cu organizarea balconului. Îi poți schimba aspectul într-un timp foarte scurt cu decorarea unor elemente, cu colant sau spray.
Acestea au fost cele 5 idei de amenajarea spațiului de balcon, însă puteți aprinde imaginația și creativitatea pentru a naște idei mai originale pentru amenajarea acestui mic colțișor din apartamentDistribuie:    

Back to the list

Categorii de articole:
Selectați o categorie
Alte articole:
  • Как сэкономить на ремонте квартиры в новострое?
    Cum puteți economisi bani la renovarea unui apartament într-o clădire nouă?
    Mulți dintre noi știm că renovarea este o afacere serioasă și costisitoare. Adesea, o reparație bună vine într-o sumă mare, ceea ce este uneori chiar mai mult decât costul locuinței. În acest articol, vă vom spune cum puteți economisi bani fără a sacrifica calitatea!
  • Cum să măriți vizual un apartament mic?
    Cum să măriți vizual un apartament mic?
    Ați cumpărat un apartament mic sau studio? Vă pare el prea mic? Nu e o problemă, pentru că există modalități care Vă vor ajuta să măriti vizual spațiul, păstrând totodată practic și confort.