+373 (22) 444-555
F.A.Q.
RO RU EN
Blog
Categorii de articole:
11
Sfaturi utile
Avantajele și dezavantajele ultimelor etaje
20.07.2020
  84

Atunci când alegeți un apartament, mulți sunt chinuiți de întrebarea: ce etaj să alegi? Primul, ultimul sau în mijloc? În acest articol vom analiza avantajele și dezavantajele ultimelor etaje dintr-o clădire de apartamente rezidențiale.

Терраса на крыше - ООО "СТРОИТЕЛЬНЫЙ ХОЛДИНГ"

Să începem cu beneficiile.

1) Vederi frumoase asupra peisajului sau orașului. Acest lucru este valabil mai ales dacă apartamentul are ferestre panoramice mari. În același timp, nimeni nu se va uita în geamurile Dvs din stradă.

2) Mai mult soare. Puteți cheltui mai puțină energie pentru iluminarea camerelor. În plus, lumina naturală are un efect mai benefic asupra vederii.

3) Mai puțin zgomot și praf din stradă. Datorită acestui fapt, veți dormi mai bine și veți respira aer mai curat, ceea ce vă va afecta în mod pozitiv sănătatea.

4) Absența vecinilor deasupra. Puteți să uitați pentru totdeauna de zgomotul puternic al copiilor din apartamentul de mai sus. De asemenea, vecinii nu vă vor putea inunda și sunetele de la canalizare nu vor fi auzite.

5) Odihnă pe acoperiș. Dacă aveți acces la acoperiș, atunci puteți să organizați o zonă de recreere sau o terasă unde vă puteți să bronzați sau pur și simplu să vă bucurați de aerul curat.

Acum o să vorbim despre dezavantaje.

1) Probleme cu acoperișul. În casele vechi acoperișul se poate scurge, astfel încât orice ploaie vă va aduce multe probleme. Poate chiar să vă inunde vecinii de jos. Acest lucru este valabil mai ales dacă nu există un etaj tehnic deasupra.

2) Probleme cu liftul. În primul rând, este nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la ultimul etaj. În al doilea rând, liftul s-ar putea strica, și va trebui să începeți să conduceți un stil de viață sănătos și să mergeți pe scări. Deși acest lucru poate fi considerat ca un plus. În al treilea rând, mărfurile voluminoase care nu intră în lift trebuie să fie târâte de-a lungul scărilor.

3) Temperatura mai ridicată în apartament. Soarele încălzește acoperișul și dacă nu există etajul tehnică, atunci va încălzi și apartamentul Dvs. Soluția este să instalați un aparat de aer condiționat, dar acest lucru vă va crește semnificativ facturile de energie electrică. Și achiziția și instalarea acesteia tot costă bani.

4) Presiune redusă a apei. În unele case, unde apa curge de jos în sus, este posibil că ea să nu vă ajungă sub presiunea necesară. Spălarea vaselor și dușul sub un curent subțire nu vor fi lucrul preferat.

5) Securitate. În caz de incident, este posibil ca evacuarea la foc să nu vă ajungă. De asemenea, nu uitați de hoții inventivi pe frânghii care pot urca de pe acoperiș până la Dvs prin fereastră. Deși acesta este un caz destul de rar.

Astfel, ultimul etaj are atât pro și contra. Sperăm că acest material vă va permite să faceți o alegere mai corectă și mai rezonabilă atunci când cumpărați un apartament.
Distribuie:    

Back to the list

Categorii de articole:
Selectați o categorie
Alte articole:
  • Как сэкономить на ремонте квартиры в новострое?
    Cum puteți economisi bani la renovarea unui apartament într-o clădire nouă?
    Mulți dintre noi știm că renovarea este o afacere serioasă și costisitoare. Adesea, o reparație bună vine într-o sumă mare, ceea ce este uneori chiar mai mult decât costul locuinței. În acest articol, vă vom spune cum puteți economisi bani fără a sacrifica calitatea!
  • Cum să măriți vizual un apartament mic?
    Cum să măriți vizual un apartament mic?
    Ați cumpărat un apartament mic sau studio? Vă pare el prea mic? Nu e o problemă, pentru că există modalități care Vă vor ajuta să măriti vizual spațiul, păstrând totodată practic și confort.