+373 (22) 444-555
F.A.Q.
RO RU EN
Blog
Categorii de articole:
11
Sfaturi utile
Cum puteți economisi bani la renovarea unui apartament într-o clădire nouă?
31.07.2020
  59

дерево, деревянный, джинсы

Mulți dintre noi știm că renovarea este o afacere serioasă și costisitoare. Adesea, o reparație bună vine într-o sumă mare, ceea ce este uneori chiar mai mult decât costul locuinței. În acest articol, vă vom spune cum puteți economisi bani fără a sacrifica calitatea!


Alegerea unui apartament

În primul rând, vom lua în considerare avantajele achiziționării unui apartament într-o clădire nouă. Nu este nevoie să curățați spațiile de finisaje vechi - linoleum, tapete, precum și de instalații sanitare învechite.

Cea mai optimă variantă de finisare la cumpărarea unui apartament este versiunea albă, care este cea mai frecventă pe piața din Moldova. Cu alte cuvinte, se mai numește „semi-finisare”. Acest lucru înseamnă că veți avea o șapă pe podea, pereți și tavane nivelate, precum și geamuri termopane și ușă de intrare.

Gândiți-vă în avans la aspectul apartamentului. În faza de construcție, este posibil să se determine ce pereți interiori sunt necesari și care nu pot fi ridicați. La fel este și în cazul comunicațiilor.


Economii de forță de muncă

Dacă decideți să încredințați reparația unei echipe de construcții, atunci nu ar trebui să economisiți pe lucrătorii. Amintiți-vă că este mai bine să angajați oameni calificați, care vor face totul eficient și atunci nu va trebui să refaceți totul din nou. De asemenea, încercați să faceți reparații pe timp de iarnă, deoarece în acest sezon constructorii au mai puține comenzi și puteți obține o reducere suplimentară.

Dacă sunteți încrezător în abilitățile Dumneavoastre și aveți suficient timp, atunci puteți face singuri unele dintre lucrările simple, de exemplu:

- Lipirea tapetelor;

- Vopsirea pereților;

- Stivuirea laminatului / linoleumului;

- Eliminarea deșeurilor de construcții.

Este mai bine să încredințați lucrări mai complexe profesioniștilor și să nu încercați să o faceți singuri folosind tutoriale video de pe Internet.

De asemenea, solicitați constructorilor o garanție de cel puțin un an pentru munca lor, astfel încât, ulterior, niciuna dintre părți nu va avea pretenții. Și nu uitați să veniți periodic și să monitorizați evoluția lucrărilor și să verificați calitatea.


Economii la materiale de construcție

Puteți economisi o cantitate semnificativă pe materiale de construcție, dar nu toate merită. Economiile pot consta în alegerea unei mărci mai puțin cunoscute sau a unui analog autohton, deoarece principalul lucru este calitatea și caracteristicile. De asemenea, economiile constau în achiziția angro a tot ceea ce aveți nevoie, dar pentru aceasta trebuie să calculați totul în avans. Designerul vă poate ajuta în acest sens.

Cele mai ieftine opțiuni de pardoseală sunt laminat, linoleum sau covor. Cu atât mai mult, aceste materiale poate fi instalate cu forțile proprii.

Cea mai economică opțiune pentru tavane sunt tavane intinse. De asemenea, ușurează conectarea iluminării.

Pereții din beton și cărămidă pot fi pur și simplu vopsite. Dacă sunt făcute cu gust, vor arăta foarte elegant și modern. Dacă doriți să lipiți tapete, atunci alegeți cu un desen mic sau fără el, astfel încât să fie mai ușor să le încadrați în conformitate cu desenul și nu vor exista cheltuieli inutile.

Nu trebuie să economisiți la electricitate și instalații sanitare. La urma urmei, de asta depinde siguranța casei. Toate cablurile trebuie să fie gândite cu atenție și calculate în funcție de sarcina pe care o să aibă. Robinetarie și conductele trebuie să fie de înaltă calitate și durabile pentru a evita scurgerile viitoare.

Sperăm că aceste sfaturi vă vor ajuta să economisiți bani la renovarea apartamentului Dumneavoastră și veți trăi fericiti!
Distribuie:    

Back to the list

Categorii de articole:
Selectați o categorie
Alte articole: