+373 (22) 444-555
F.A.Q.
RU RO EN
Cum să alegi flori rezistente pentru apartamentul tău
Категории статей:
7
Полезные советы
Cum să alegi flori rezistente pentru apartamentul tău
14.09.2017
  168
flori

Cum să alegi flori rezistente pentru apartamentul tău

Dacă dorești să amenajezi balconul sau camerele de apartament cu flori, e destul de greu să alegi florile potrivite, ce pare simplu la prima vedere când le ochești pe rafturile florăriei bine amenajată.

Cam peste tot pasul, unde vezi o florărie ai tentația de a le cumpăra toate deodată, căci toate parcă sunt potrivite și bucură ochii.

1. Când cumperi flori de apartament ai grijă unde anume

Există multe florării pe la colț sau în față la supermarket, dar ar fi de dorit, să procuri flori de la magazine specializate care se pricep în flori, nu doar cunosc denumirea și cum s-o îngrijești, dar știu totul despre ea ca ea să crească din plin și ce condiții are nevoie.

Florăriile de la colțul străzii sau în altă parte le prelucrează cu fel de soluții ca să arate frumoase, proaspete și verzi, astfel menținând viața lor artificial doar că, atunci când o aduci în apartamentul tău, te ciocnești că se îmbolnăvește ori moare cu totul peste câteva luni, sau chiar la câteva săptămâni.

2. Vezi care sunt condițiile climatice din apartament

Din moment ce ai trecut în noul tău apartament, lasă să treacă câteva săptămâni sau chiar un an ca să analizezi condițiile climatice la apartamentul tău în timpul verii și iernii. Vezi umiditatea sau temperatura și după fă comparație cu ce au nevoie florile dorite.

Cauza ca să faci aceasta este că unele flori greu rezistă la temperatură scăzută sau ridicată, de aceea e nevoie să te decizi ce plante vei procura ca ulterior să aibă un climat favorabil. Dacă ai aer condiționat în apartament, poți avea mai multe specii datorită alterării aerului.

3. Caută informație pentru fiecare floare de apartament

nd dorești să cumperi o floare ca să înfrumusețezi apartamentul, indiferent de care-ți-o dorești, citește eticheta și găsește informație în internet cât de bine se simte în apartament.

Fiind ”amețiți” de frumusețea florilor, poate nici nu a-ți observat cum ați trecut de această mică regulă banală.

4. Tipuri de flori rezistente în apartamente

Este foarte bine să cunoști cele mai rezistente specii de plante în apartament

Propriile observări mi-au demonstrat că plantele cu flori, în afară de mușcate și cactuși, celelalte țin foarte puțin în apartament.

Cactușii, Bambusul, Suculentele, Dracaenele, Mușcatele, plantele aeriene, Ficușii,etc.

 

Sunt flori care țin de câțiva ani în apartament sau chiar mai mult, în dependență cum ai grijă de ei. La sigur sunt și altele, dar e nevoie să le testați, și cumpărați de le magazine specializate.

 cactusi de apartament

 

5. Pași simpli de îngrijirea plantelor din apartament

Acordă tot ce are nevoie citind din etichetă ce ține de specia plantei

§ Plantele care au fost menționate mai sus vor avea spațiu cu multă lumină, pe pervaz, ghivece suspendate sau panouri florale

§ Pe timp de iarnă le udați odată pe săptămână, iar pe timp de vară de 2 ori

§ Rupeți frunzele îngălbenite noi apărute

 

Cum să uzi corect plantele de apartament:

§ Suculentele mai bine să le udați doar rădăcina, evitând udarea frunzelor, este posibil cele cu frunze cărnoase să se usuce.

§ Udați cactușii odată pe săptămână în decursul verii, căci sunt plante foarte rezistente la căldură

§ Mușcatele, în cursul verii, au nevoie să fie udate de 3 ori pe săptămână.

3 lucruri de care să țineți cont

 

1.     Să știi că dacă oferi un vazon mai spațios la plante cu atât ele se vor mări

 Când dorești ca Suculenta să rămână micuță, oferă-i pământ cât permite ghiveciul inițial

 Iar dacă dorești o Dracaenă mai mare, replanteaz-o într-un vas mai mare. Peste 9 luni Draceana cere un vazon mai mare, astfel începe să-și lase frunzele

2. Evită să replantezi florile cu pământul vechi de la florile precedente. Dacă planta moare, înlocuiește pământul, spală bine ghiveciul și pune altă plantă

 

3. Găsește pământ potrivit pentru fiecare planta. Este mai migălos, dar este foarte de folos, mai ales în cazul cactușilor sau suculentelor.

 

6. Pisicile cu florile – unde este armonia


cactus în vas de stică

 O soluție ar fi Terariu pentru plante, în care să fie plasta un cactus cu ghimpi mai lungi la mijloc și suculentele prin părți. Pisica din curiozitate va mirosi terariul și se își va înghimpa boticul de țepi, și astfel se va învăța să-l evite da ta viitoare.

O alternativă la terariu este să folosești borcane, astfel să fie cât mai deschis și cactusul să fie implantat de întâi.
Поделиться:    

Возврат к списку

Категории статей:
Выберите категорию
Другие статьи:
 • <ru>Благотворительная акция </ru><ro>Acțiune de caritate </ro><en>Charitable action </en>
  Благотворительная акция

  ❤Cu prilejul sărbătorii de Crăciun, echipa Horus a fost alături de copilașii Centrului de reabilitare pentru tinerii cu handicap fizic și mintal ,,Paradis" din or. Strășeni. La mulți ani dragilor!

 • <ru>Предложение месяца-Самое выгодное предложение по Ипотеке</ru> <ro>Oferta lunii noiembrie-cea mai convenabila oferta de creditare!</ro>
  Предложение месяца-Самое выгодное предложение по Ипотеке

   Компания "Horus" предлагает вам самое выгодное кредитное предложение! Весь ноябрь у вас есть возможность воспользоваться предложением по ипотечному кредиту от застройщика на самых выгодных условиях с самой низкой процентной ставкой в 4%